EU-Domstolens politiske magt

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

EU-Domstolens politiske magt. / Martinsen, Dorte Sindbjerg.

In: Oekonomi og Politik, Vol. 91, No. 1, 2018, p. 25-34.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Martinsen, DS 2018, 'EU-Domstolens politiske magt', Oekonomi og Politik, vol. 91, no. 1, pp. 25-34.

APA

Martinsen, D. S. (2018). EU-Domstolens politiske magt. Oekonomi og Politik, 91(1), 25-34.

Vancouver

Martinsen DS. EU-Domstolens politiske magt. Oekonomi og Politik. 2018;91(1):25-34.

Author

Martinsen, Dorte Sindbjerg. / EU-Domstolens politiske magt. In: Oekonomi og Politik. 2018 ; Vol. 91, No. 1. pp. 25-34.

Bibtex

@article{e0ac4f462d7e45f2938c239dce68bc4a,
title = "EU-Domstolens politiske magt",
abstract = "Den Europ{\ae}iske Unions (EU) domstols politiske rolle og magt er ofte blevet fremh{\ae}vet i s{\aa}vel teoretiske som normative diskussioner om EU integration. Den dominerende fort{\ae}lling har v{\ae}ret, at domstolen med sine ekspansive fortolkninger af EU retten er drivende for EU’s integration, og at der er meget lidt F{\ae}llesskabets politikere kan stille op, n{\aa}r domstolen fortolker imod de politiske pr{\ae}ferencer. Denne artikel analyserer forholdet mellem ret og politik i EU indenfor det velf{\ae}rdspolitiske omr{\aa}de og finder i mods{\ae}tning til den g{\ae}ngse antagelse, at EU’s politiske kampplads forholder sig aktivt og ofte kritisk til den retlige integration. Den politiske reaktion er afg{\o}rende for, hvor bred og generel betydning den retlige integration f{\aa}r - ogs{\aa} i forhold til dansk politik.",
author = "Martinsen, {Dorte Sindbjerg}",
year = "2018",
language = "Dansk",
volume = "91",
pages = "25--34",
journal = "Oekonomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Jurist- og {\O}konomforbundets Forlag",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - EU-Domstolens politiske magt

AU - Martinsen, Dorte Sindbjerg

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Den Europæiske Unions (EU) domstols politiske rolle og magt er ofte blevet fremhævet i såvel teoretiske som normative diskussioner om EU integration. Den dominerende fortælling har været, at domstolen med sine ekspansive fortolkninger af EU retten er drivende for EU’s integration, og at der er meget lidt Fællesskabets politikere kan stille op, når domstolen fortolker imod de politiske præferencer. Denne artikel analyserer forholdet mellem ret og politik i EU indenfor det velfærdspolitiske område og finder i modsætning til den gængse antagelse, at EU’s politiske kampplads forholder sig aktivt og ofte kritisk til den retlige integration. Den politiske reaktion er afgørende for, hvor bred og generel betydning den retlige integration får - også i forhold til dansk politik.

AB - Den Europæiske Unions (EU) domstols politiske rolle og magt er ofte blevet fremhævet i såvel teoretiske som normative diskussioner om EU integration. Den dominerende fortælling har været, at domstolen med sine ekspansive fortolkninger af EU retten er drivende for EU’s integration, og at der er meget lidt Fællesskabets politikere kan stille op, når domstolen fortolker imod de politiske præferencer. Denne artikel analyserer forholdet mellem ret og politik i EU indenfor det velfærdspolitiske område og finder i modsætning til den gængse antagelse, at EU’s politiske kampplads forholder sig aktivt og ofte kritisk til den retlige integration. Den politiske reaktion er afgørende for, hvor bred og generel betydning den retlige integration får - også i forhold til dansk politik.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 91

SP - 25

EP - 34

JO - Oekonomi og Politik

JF - Oekonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 1

ER -

ID: 194940741